PIT-stop

Workshop voor aios

1 lesdag
14 max.
 • Voor alle aios in dienst bij SBOH
 • Grip op je leven
 • Rust in je hoofd

Inschrijven duurt slechts 2 minuten

PIT-stop
Overzicht
Programma
Data en kosten
Overzicht

COVID-19

Alle cursussen en bijeenkomsten tot eind april 2020 zijn geannuleerd. Ook de PIT-stop komt daarmee te vervallen. Zodra het kan gaan we de PIT-stop opnieuw inplannen. Hou daarvoor onze website in de gaten.

Op dit moment wordt er veel gevraagd van jou en andere zorg- en hulpverleners. Daarom biedt Marga Gooren, een van de PIT-stop trainers, gratis 'lucht je hart sessies' aan. Wellicht dat dit je extra steun geeft om door te kunnen gaan. Kijk op een van onderstaande sites.

Hoe blijf je in deze hectische tijd als dokter overeind?

Compassion for Care

We wensen je veel sterkte toe in deze hectische tijd. Zorg goed voor anderen, maar ook voor jezelf!

 

PIT-stop

Je zit best lekker in je vel. Je werkt hard en doet je best op je werkplek, voor de opleiding en ook thuis.Toch is het soms zwaar. Je moet zoveel! Je hebt het gevoel dat je daar weinig aan kunt veranderen. Je hebt er geen controle over. Hoe houd je in deze fase van je leven alle ballen in de lucht? Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen ook als het druk is?

Gun jezelf een PIT-stop; een dag om stil te staan en echt aandacht voor jezelf te hebben.

Inzicht en handvatten

In 1 dag krijg je inzicht in je situatie en hoe je daarmee omgaat. Je wordt je bewust van de zaken waar je invloed op hebt en ook die zaken waar je geen invloed op hebt. Je leert meer over de werking van het brein en je eigen overtuigingen. Je leert hoe je ruimte in je hoofd houdt en hoe je de regie weer in eigen handen neemt. Als jij goed in je vel zit, dan gaat het ook goed met je naasten en met je opleiding.

Duurzaam effect

Na afloop van deze training is jouw situatie niet veranderd, maar heb je meer grip op je leven en weet je hoe je de balans tussen werk en privé goed houdt.

Preventie

De nieuwe PIT-stop is ontwikkeld ter voorkoming van burn-outklachten en overspannenheid. Vanwege de preventieve insteek is de cursus niet geschikt voor aios die zijn uitgevallen. Heb jij je ziekgemeld en wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de bedrijfsarts.

De trainers

De training wordt gegeven door trainers Marga Gooren en Desiree de Graaff. Door haar ervaring als huisarts, weet Marga als geen ander hoe je je voelt als beginnend professional. Zij helpt je bij het zoeken naar waar je energie zit en hoe je die energie kan inzetten in je werk. Desiree observeert scherp en vertaalt de veranderkunde naar praktische handvatten. Zij helpt je met het vinden van rust en overzicht.

Werk je als aios in het ziekenhuis?

Heb je interesse in de PIT-stop en ben je niet in dienst bij SBOH?
Neem dan contact met ons via

 • Voor alle aios in dienst bij SBOH
 • Grip op je leven
 • Rust in je hoofd

Vragen of persoonlijk advies?
030 227 30 00

Programma

Programma-onderdelen

 • Van een afstand kijken naar je eigen situatie
 • Je eigen weg daarin bepalen
 • Bewust worden van wat je tegenhoudt en wat je kan helpen
 • Handvatten om met lastige situaties om te gaan en effectief te communiceren
 • Een praktisch en uitvoerbaar plan om na de PIT-stop mee aan de slag te gaan
 • Voor alle aios in dienst bij SBOH
 • Grip op je leven
 • Rust in je hoofd

Vragen of persoonlijk advies?
030 227 30 00

Data en kosten

Data 2020

April
16 apr (geannuleerd)
Mei
6 mei
Juni
2 jun

Kosten

De kosten voor deze workshop incl. de lunch worden betaald door SBOH. Maar: heb je je niet afgemeld en kom je niet opdagen, dan sturen wij je een factuur van € 90,00.

Locatie

De PIT-stop-workshop is bij Schola Medica.

Aanmelden

Je kunt je via in het inschrijfformulier op de website aanmelden. 
Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Bij minder dan 6 inschrijvingen gaat de workshop niet door. We nemen dan contact met je op voor een andere datum.

 • Voor alle aios in dienst bij SBOH
 • Grip op je leven
 • Rust in je hoofd

Vragen of persoonlijk advies?
030 227 30 00

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijk cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.