COVID-19: Advies aanpassing IN-hospitaal reanimatie

De COVID-19 pandemie die ook Nederland in volle hevigheid heeft getroffen, heeft geleid tot richtlijnen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarbij horen nu verregaande maatregelen die contact met virusdeeltjes in aerosol, via handcontact met anderen of aanraken van (besmette) oppervlakken moeten voorkomen. Het is begrijpelijk en redelijk dat dit ook vragen oproept over de veiligheid van zorgmedewerkers in het ziekenhuis tijdens een reanimatie.

Daarom komt de NRR met adviezen voor tijdelijke aanpassingen van de IN-hospital reanimatierichtlijnen om het risico op besmetting van de zorgverleners tot het minimum te beperken. Het is nadrukkelijk zo dat de adviezen gelden voor een beperkte periode. In overleg met het RIVM en betrokken partijen zal de NRR kenbaar maken wanneer de adviezen worden ingetrokken.

Lees verder op de website van NRR

 

Volg ons en mis nooit meer het laatste nieuws

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijk cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.