Leden vakgroep spoedzorg met vlag en wimpel geslaagd voor ATLS-cursus

Wij zijn enorm trots op 2 leden van onze vakgroep spoedzorg: Antonia Viljac en Pieter Visser: zij hebben de ATLS-cursus met hoge scores afgerond. Dat is goed nieuws voor hen én voor de STARtclass huisartsgeneeskunde jaar 1 en jaar 2; de spoedzorgcursussen voor aios. Beide vakgroepleden zijn verantwoordelijk voor de inhoud van deze STARtclassen.

Antonia en Pieter, beiden huisarts, hadden zich goed voorbereid en extra getraind. Bij het scenario-assessment waren zij net zo goed (of misschien wel beter) als ziekenhuiscollega’s die dagelijks met ernstige traumapatiënten worden geconfronteerd. Bij het theorie-examen behoorden Antonia en Pieter tot de top 5 van de groep.

De Advanced Trauma Life Support (ATLS) is de wereldwijde standaard voor de gestructureerde opvang van ernstige trauma-patiënten. Pieter Visser en Antonia Viljac volgden afgelopen week de ATLS-cursus bij de Katholieke Universiteit in Leuven. Deze cursus is gebaseerd op de allernieuwste inzichten; de 10e druk van de ATLS-manual is net verschenen.

Op de foto van links naar rechts: Paul Pahlplatz, Antonia Viljac, Pieter Visser en Frans Rutten.

Volg ons en mis nooit meer het laatste nieuws

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijk cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.