Leden vakgroep spoedzorg met vlag en wimpel geslaagd voor ATLS-cursus

Wij zijn enorm trots op 2 leden van onze vakgroep spoedzorg: Antonia Viljac en Pieter Visser: zij hebben de ATLS-cursus met hoge scores afgerond. Dat is goed nieuws voor hen én voor de STARtclass huisartsgeneeskunde jaar 1 en jaar 2; de spoedzorgcursussen voor aios. Beide vakgroepleden zijn verantwoordelijk voor de inhoud van deze STARtclassen.

Antonia en Pieter, beiden huisarts, hadden zich goed voorbereid en extra getraind. Bij het scenario-assessment waren zij net zo goed (of misschien wel beter) als ziekenhuiscollega’s die dagelijks met ernstige traumapatiënten worden geconfronteerd. Bij het theorie-examen behoorden Antonia en Pieter tot de top 5 van de groep.

De Advanced Trauma Life Support (ATLS) is de wereldwijde standaard voor de gestructureerde opvang van ernstige trauma-patiënten. Pieter Visser en Antonia Viljac volgden afgelopen week de ATLS-cursus bij de Katholieke Universiteit in Leuven. Deze cursus is gebaseerd op de allernieuwste inzichten; de 10e druk van de ATLS-manual is net verschenen.

Op de foto van links naar rechts: Paul Pahlplatz, Antonia Viljac, Pieter Visser en Frans Rutten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?"