COVID-19 en Schola Medica - update

Het coronavirus is in Nederland geconstateerd. Vooralsnog gaat de STARtclass Huisartsgeneeskunde jaar 2 gewoon door.

Om het risico op besmetting met COVID-19 zo klein mogelijk te houden, heeft het bestuur van Schola Medica, SBOH en de directies van SOON en Huisartsopleiding Nederland besloten tot een aantal voorzorgsmaatregelen. Hierover is nauw contact met het RIVM.

Maatregelen

  • Bezoekers voor Schola Medica kunnen via de zij-ingang van gebouw 't Hart naar binnen. Volg daarvoor de aanwijzingen bij de hoofdingang.
  • Voor cursisten zijn er een aantal selfservice-punten ingericht, waar zij hun badge en informatie kunnen ophalen en de presentielijst kunnen tekenen.
  • De cursisten volgen hun cursus in kleine groepen. Deze groepen wisselen niet en blijven alle dagen in dezelfde samenstelling.
  • De plenaire sessies worden gesplitst of per webinar gegeven.
  • Lunch en eventueel diner is samen met de cursisten uit de eigen groep.
  • Voor degenen die een overnachting hebben geboekt zijn hotelkamers voor eenpersoonsgebruik beschikbaar. 

Cursisten en bezoekers die neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts hebben of die uit een risicogebied komen of in aanraking zijn geweest met een patiënt met COVID-19, vragen we om niet naar Schola Medica te komen en zich af te melden voor de cursus of hun bezoek. Dit kan via e-mail:  of telefoon: 030 - 227 30 00.

Bij de ontvangstbalie van Schola Medica ligt een infrarood-thermometer voor degenen die bij aankomst twijfelen of ze koorts hebben. In alle zalen staan handpompjes met desinfectiemiddel en de deurklinken, lichtknoppen en kranen worden vaker schoongemaakt. Ook vragen we bezoekers om extra aandacht te schenken aan de (reguliere) hand- en hoest/nies-hygiëne.

Schola Medica volgt de informatie van de Rijksoverheid/RIVM.

Volg ons en mis nooit meer het laatste nieuws

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijk cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.