Pilot STARtclass 3e jaars aios huisartsgeneeskunde

Schola Medica en Huisartsopleiding Nederland werken samen aan de ontwikkeling van een STARtclass voor 3e jaars aios huisartsgeneeskunde.

Met daarin de modules:

  • Complexe medische problemen en samenwerking in de zorgketen met scenariotraining (1 dag)
  • Instroommanagement: triëren, superviseren en autoriseren (0,5 dag)
  • BLS/AED (0,5 dag)

De eerste twee modules zijn nieuw ontwikkeld.

Keuzevrijheid zonder keuzestress

Deze gloednieuwe cursus is modulair opgebouwd en biedt de 8 huisartsopleidingen verschillende keuzes. Zo kan een huisartsopleiding ervoor kiezen om de cursus bij Schola Medica te organiseren of op het instituut. Of om sommige modules centraal aan te bieden en andere lokaal. Met docenten van Schola Medica of in samenwerking met de docenten van het instituut.

Pilot

Om dit nieuwe onderwijs goed te testen is er een pilot op donderdag 22 en vrijdag 23 oktober 2020 in Utrecht. Van elke huisartsopleiding zullen 2 aios deelnemen, 16 aios in totaal. Zij doorlopen in 1,5 dag de nieuwe modules Complexe medische problemen en samenwerking in de zorgketen en Instroommanagement. Met hun waardevolle feedback kunnen we de STARtclass jaar 3 verder finetunen.

Volg ons en mis nooit meer het laatste nieuws

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijk cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.